Najnižje cene
2 leti garancije
z vami že 10 let
Pokličite nas že danes!
070 355 553
01 425 12 74
Izdelki (0) | 0,00 EUR

Prednosti samostojne obnove laserske (toner) kartuše

Za izdelavo ene laserske kartuše je porabljeno veliko energije in dela. Seveda se to odraža na ceni toner kartuše. Mnogi sestavni deli kartuše se ne izrabljajo in ne vplivajo na kakovost izpisa. Med te spadajo vsi plastični deli, vijaki, podložke in vzmeti. Ti deli tonerja predstavljajo več kot 60% delež kartuše.
Med komponentami, ki se ob tiskanju obrabljajo, so sestavni deli, ki se obrabljajo bolj in tisti deli ki se obrabljajo manj. Vse komponente, ki se ob delovanju toner kasete obrabljajo pa zagotovo zdržijo vsaj še en cikel delovanja laserske kartuše. Če obdržimo le »neizrabljive« dele, smo naravo obvarovali pred vplivom 8 kg CO2 toplogrednih plinov.Ta podatek je zagotovo pomemben ob našem odločanju o samostojni obnovitvi toner kartuše.

Poglejmo, kaj to pomeni za našo denarnico. Ovrednotimo novo, originalno lasersko kartušo s 100 enotami denarja.

  • Prvi način varčevanja pomeni nakup obnovljene laserske kartuše. Cena obnovljene toner kartuše je okoli 60 enot denarja. Pri obnovi nam zamenjajo vse vitalne dele tonerja, torej sestavne dele, ki neposredno vplivajo na kakovost izpisa, z novimi. Kaseto še napolnijo s toner prahom ter zamenjajo čip. Seveda smo plačali tudi delo, ki ne predstavlja zanemarljivega deleža cene obnove. Našo ceno dviguje tudi pakiranje laserske kartuše.
  • Druga, še cenejša možnost pa je samostojna obnova kartuše. Potrebujemo samo tiste komponente, katere so se obrabile do te mere, da kvaliteta izpisa ni več ustrezna. Najbolje, da se za nasvet in pomoč obrnemo na strokovnjaka, ki nam bo svetoval, katere sestavne dele bi bilo pri obnovi dobro zamenjati. Strokovnjak nam bo lahko svetoval na podlagi priloženega izpisa, narejenega s toner kartušo, ki jo imamo namen obnoviti. Najpogosteje za prvo obnovo zadostujeta le toner prah in čip. Navodila za obnovo (s slikami) dobimo v polnilnem setu ali pa na spletu.
    Po napotkih iz navodil, razstavimo kartušo, očistimo vse sestavne dele (OPC valj, PCR valj, magnetni valj, klino (drum cleaning blade), doctor blade,…), podmažemo dele, ki se vrtijo, napolnimo lasersko kartušo s toner prahom in zamenjamo čip. Na koncu kartušo še sestavimo tako, da vračamo sestavne dele na svoja mesta v obratnem vrstnem redu kot smo jih jemali ob razstavljanju kasete. Strošek naše obnove je 30-40 enot denarja.
  • Prihraniti je moč tudi posredno. Vsi čipi na toner kartušah delujejo kot nekakšni števci izpisov. Ko s tonerjem izpišemo predpisano število strani, čip pošlje signal tiskalniku in le ta onemogoči nadaljnje tiskanje. V toner kartuši pa praviloma ostane še vsaj 10-15% neizkoriščenega prahu.
    Ta toner prah v servisih pri obnovah odvržejo, nam pa ga ni potrebno. Samo zamenjamo čip na tonerju. V primeru, da nam zmanjka prahu, čip pa še ni iztrošen pa toner le napolnimo s prahom. S takim ravnanjem zagotovo prihranimo še okoli 10-15% denarja. Zato, ne bodimo presenečeni, če nas bo en življenjski cikel kartuše stal le 25 enot denarja.
     
V vseh navedenih primerih smo veliko privarčevali, ob tem pa smo tudi obvarovali naravo. Zemlje nismo podedovali od svojih prednikov, temveč smo si jo sposodili od svojih potomcev.


« nazaj na seznam novic

Preberite tudi...

» Nova blagovna podoba (13.nov 2016)
» Zakaj ne smemo stresati toner kartuše? (10.sep 2013)
Toner kartuše ni dobro stresati, saj pride do nenadzorovanega iztekanja toner prahu, ki se neenakomerno nabere med valji in rezili tonerja ter poslabša izpis.
» Cenik storitev (03.sep 2013)

Hitro iskanje artikla

»
Brezplačna dostava
pri nakupu izdelkov
nad 40,00 €.


Izdelke iz zaloge
vam dostavimo
že naslednji dan!

100% diskreten in
VAREN NAKUP
Certifikati proizvajalcev
ISO 9001 | ISO 14001»
Scriptio d.o.o.
Gallusovo nabrežje 39
SI - 1000 Ljubljana
» Pogoji poslovanja
T: 01 425 12 74
F: 070 355 553
info@TiskajCeneje.COM
» Več
izdelava spletnih strani ETREND