Najnižje cene
2 leti garancije
z vami že 10 let
Pokličite nas že danes!
070 355 553
01 425 12 74
Izdelki (0) | 0,00 EUR

Zakaj ne smemo stresati toner kartuše?

Toner kartuše, ki se danes uporabljajo v laserskih tiskalnikih v večini primerov vsebujejo rezervoar z novim toner prahom, nameščen na zgornjem delu tonerja in zbiralnik odpadnega, odvečnega prahu, ki je praviloma na spodnjem delu laserske kasete. Na lasersko kartušo pa je v večini primerov nameščen tudi čip.

Dva razloga, ki govorita proti stresanju toner kartuše:

  • Kot smo rekli, so na večino laserskih kartuš nameščeni čipi, ki štejejo število izpisanih strani. Število predpisanih izpisov je določeno s predpostavko, da je pokritost izpisane strani 5% (pokritost, ki je prisotna ob izpisu navadnega teksta). Če je pokritost strani 100% (slika preko celotne strani) pa je poraba toner prahu 20x tolikšna kot pri izpisu navadnega teksta. V tem primeru prej zmanjka prahu, čip pa ostane neporabljen. Tresenje toner kartuše ne koristi, saj prahu ni več! V primeru, da je potisk strani manjši od 5% pa se čip iztroši prej kot pa je porabljen prah v tonerju. Čip pošlje podatek tiskalniku, da je izpisano predpisano število strani, tiskalnik pa nato onemogoči nadaljnje tiskanje. Tudi v tem primeru je stresanje toner kartuše brezpredmetno, saj je tiskanje blokirano.
  • Drug razlog, ki govori proti stresanju toner kasete pa si je vredno še bolj zapomniti. Kot smo že rekli, je laserska kartuša sestavljena iz dveh rezervoarjev. Prvi je napolnjen z novim, drugi pa je namenjen odvečnemu toner prahu. V slednjem zabojniku se nabira prah, ki je pri ustvarjanju izpisa odveč ter ostane obdelan in osiromašen. Ta prah ni več primeren za uporabo pri ponovnem tiskanju. Med obema rezervoarjema pa so nameščeni različni valji (OPC, PCR, magnetni) in rezila (drum cleaning blade, doctor blade,…), ki skrbijo za brezhiben izpis. Pri stresanju toner kartuše lahko pride do nenadzorovanega iztekanja novega, prav tako pa tudi izrabljenega toner prahu. Prah se neenakomerno nabere med valji in rezili, s tem pa se izpis poslabša.
 
Torej, vodoravno tresenje (v smeri levo-desno) toner kasete je priporočljivo le pred prvo uporabo le te, ko je na njej nameščen zaščitni trak (seal), ki onemogoča iztekanje toner prahu. S takim tresenjem ustvarite enakomerno razporeditev prahu v rezervoarju.
 
Če želite privarčevati še bolj, kot ob nakupu nadomestne (nove) ali obnovljene (napolnjene) toner kartuše, si preberite nasvet TUKAJ.


« nazaj na seznam novic

Preberite tudi...

» Nova blagovna podoba (13.nov 2016)
» Prednosti samostojne obnove laserske (toner) kartuše (04.sep 2013)
Samostojna obnova toner kartuše omogoča najcenejši izpis z Vašim laserskim tiskalnikom. Enostavno lahko dodate le toner prah in zamenjate čip.
» Cenik storitev (03.sep 2013)

Hitro iskanje artikla

»
Brezplačna dostava
pri nakupu izdelkov
nad 40,00 €.


Izdelke iz zaloge
vam dostavimo
že naslednji dan!

100% diskreten in
VAREN NAKUP
Certifikati proizvajalcev
ISO 9001 | ISO 14001»
Scriptio d.o.o.
Gallusovo nabrežje 39
SI - 1000 Ljubljana
» Pogoji poslovanja
T: 01 425 12 74
F: 070 355 553
info@TiskajCeneje.COM
» Več
izdelava spletnih strani ETREND